جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس اقساط پرداختی وام مسکن

پرسش :

اینجانب خانم معلّم بازنشسته‌ی آموزش و پرورش هستم. چند سال پیش یک واحد آپارتمان خریداری نموده‌ام که نیمی از قیمت آن بابت پاداش بازنشستگی می‌باشد که خمس شامل آن نمی‌شود و نیمی هم از بانک وام گرفته‌ام که باید به مدّت ۱۰ سال ماهیانه قسط آن را پرداخت نمایم. هدف اینجانب از خرید این واحد آپارتمان، واگذاری به فرزندانم می‌باشد و هم‌اکنون هم فرزندم در آن ساکن است. آیا به این اقساط، خمس تعلّق می‌گیرد یا خیر؟ و اگر تعلّق می‌گیرد، هر ماه باید پرداخت شود یا یکباره؟

پاسخ :
اگر واحد آپارتمانی را به فرزندانتان بخشیده‌اید، اقساط پرداختی بابت وامِ خرید آن واحد آپارتمانی خمس ندارد ولی اگر ساختمان را به فرزندان واگذار نکرده‌اید و مؤونه‌ی شما هم به حساب نمی‌آید اقساط پرداختی وام آن در هر سال، سر سال خمسی، خمس دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری