جمعه، 5 ارديبهشت 1399

خمس سود سرمایه‌ی شخص بدهکار

پرسش :

شخصی با سرمایه‌ای که خمس آن را پرداخت کرده، یک مرکز شغلی ایجاد کرده و ماهانه درآمدی دریافت می‌کند. وضع شخصی‌‌اش بدین‌صورت است که هم خودش به دیگران بدهکار است و هم از دیگران طلبی دارد و خانه‌ی مستقل ندارد و به دیگران کمک مالی بلاعوض هم می‌دهد، آیا به درآمد ماهانه‌اش خمس تعلّق می‌گیرد؟

پاسخ :
سودی که از سرمایه‌ی مخمّس او حاصل می‌شود چنانچه پس از صَرف در هزینه‌های لازم زندگی و صَرف در خیرات و صدقات، سر سال خمسی اضافه بیاید و پس‌انداز شود، مقدار پس انداز شده خمس دارد؛ بدهکاریهایی که دارد اگر در رابطه با کسب یا در رابطه با خرید لوازم زندگی در همان سال باشد از درآمد او کسر می‌شود و اگر مربوط به سال‌های قبل باشد نمی‌تواند کسر کند و طلبهایی که از مردم دارد اگر ناشی از فروش نسیه کالا است جزء درآمد سال وصول محسوب می‌شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری