جمعه، 5 ارديبهشت 1399

پس‌انداز برای فرزندان و خمس آن

پرسش :

اشخاصی که پول برای فرزندان پس‌انداز می‌کنند و هدف آنها فرار از خمس نیست؛ الف: اگر فرزندان آنها بالغ نباشند چون پدر حق وکالت و اجازه‌ی دخل و تصرّف دارد، آیا به این پول خمس تعلّق می‌گیرد یا خیر؟ ب: اگر به علّت نیاز زندگی از پول پس‌انداز فرزندان استفاده شود و مجدّداً جایگزین شود، آیا به پول اوّلیه، خمس تعلّق می‌گیرد یا خیر؟

پاسخ :
اگر واقعاً به آنها هبه کنند و مناسب شأن هبه‌کننده باشد، خمس ندارد امّا اگر هبه نشده است و صِرفاً پس‌انداز به نام آنهاست خمس دارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری