جمعه، 5 ارديبهشت 1399

ملاک در اطعام مسکین در فدیه

پرسش :

علما نسبت به چهار گروه می‌‌فرمایند باید فدیه پرداخت کرد: پیرمرد، پیرزن، ذوالعطاش، حامل و مرضعه. حال بعض علماء می‌‌فرمایند: «لا یجزی الاشباع عن المدَ فی الفدیة» سیرکردن فقیر کافی نیست و باید یک مدّ طعام به فقیر تملیک کرد همچنان که در آیه ۱۸۴ بقره ‎فرموده: «فدیة طعام مسکین» و نفرموده اطعام مسکین. نظر حضرت عالی چیست؟

پاسخ :
کسانی که در ماه رمضان مجاز به افطار روزه هستند ولکن باید برای هر روز فدیه بدهند، در دادن فدیه در این موارد سیر کردن فقیر کافی نیست بلکه باید یک مدّ طعام برای هر روز به فقیر بدهند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری