پنجشنبه، 18 ارديبهشت 1399

نیت قطع روزه

پرسش :

نیت قطع روزه یعنی چه و حکم آن چیست؟(1)

پاسخ :
نیت قطع یعنی در بین روز قصد کند که دیگر روزه نباشد و با این کار روزه اش باطل می شود و چنانچه دوباره نیت روزه کند:

الف. روزه اش واجب معین است:

مبطل است؛ اگرچه دوباره نیت کند (مشهور).

اگر دوباره نیت روزه نماید، به احتیاط واجب، آن را تمام کند و قضای آن را هم به جا آورد (آیت الله سیستانی).

بنا بر احتیاط واجب، باطل می باشد؛ ولی اگر به خیال اینکه روزه اش مشکل پیدا کرده، نیت قطع کند، سپس متوجه شود، روزه اش مشکلی ندارد. دوباره نیت روزه کند، روزه اش صحیح است (آیت الله بهجت).

ب. روزه اش واجب غیرمعین است، اگر تا قبل از ظهر نیت کند، روزه اش صحیح است (مشهور).

ج. روزه اش مستحبی است، اگر تا قبل از مغرب نیت کند، روزه اش صحیح است (مشهور).

پی‌نوشت‌:
1- عروة الوثقی، فصل فی النیه، مسئلۀ 22؛ توضیح المسائل مراجع، مسئلۀ 1570 و 1571؛ وحید، توضیح المسائل، مسئلۀ 1578 و 1579؛ بهجت، وسیلة النجاه، مسئلۀ 1083؛ بهجت، استفتائات، ج 2، سؤال 2790؛ اجوبة الاستفتائات، سؤال 758.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.