پنجشنبه، 18 ارديبهشت 1399

تردید در نیت قطع روزه

پرسش :

تردید در قطع روزه یعنی چه و حکم آن چیست؟(1)

پاسخ :
یعنی مردد باشد که روزه باشد یا نباشد و حکم آن به شرح ذیل است:

مبطل است؛ ولی در واجب غیرمعین اگر تا قبل از اذان ظهر و در مستحبی اگر تا قبل از انتهای وقت، دوباره نیت کند، روزه اش صحیح است (حضرت امام و آیات عظام خویی، گلپایگانی، مکارم و اراکی).

مبطل است؛ ولی در ماه رمضان اگر دوباره نیت روزه کند، احتیاط واجب آن است که روزه را تمام کند و بعداً قضای آن را به جا آورد و در واجب غیرمعین، اگر تا قبل از اذان ظهر و در مستحبی اگر تا قبل از انتهای وقت دوباره نیت روزه کند، روزه اش صحیح است (مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی).

پی‌نوشت‌:
1- عروة الوثقی، فصل فی النیه، مسئلۀ 22؛ اجوبة الاستفتائات، سؤال 758.

منبع: احکام روزه، اداره پاسخگویی به سوالات دینی آستان قدس رضوی، انتشارات قدس رضوی، 1393.