پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

تحویل موقوفه به متولی | سوال نه

پرسش :

طبق وقفنامه الحاق شده یک باب کارخانه رزازی جهت احداث مسجد وقف شده همچنین یک قطعه زمین مزروعی را برای مخارج آن وقف کرده است، علی رغم مطلبی که ذیل وقفنامه آمده (مبنی بر قبض و اقباض) عملاً هیچ گونه قبض و اقباضی صورت نگرفته. و از زمان قبل از وقف تاکنون این ملک در تصرف مالک و ورثه بوده است. لذا مستدعی است بفرمایید: الف) صحت این وقف چگونه است؟ ب) اگر وقف صحیح نیست ، زمین مزروعی تابعه ، چه حکمی دارد؟ ج) اگر بخواهند این ملک و زمین مزروعی را بفروشند و خرج مسجد محل بکنند چه صورتی دارد؟

پاسخ :
الف) وقف بدون قبض تمام نیست.
ب) با فرض عدم تحقق قبض باقی بر حال اول است.
ج) اختیار آنها در فرض عدم صحت وقف و عدم تمامیت آن به تحقق قبض با مالک فعلی آن است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری