پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

وقف ترکیبی | سوال یک

پرسش :

شخصی املاک خود را از زمین و باغ وقف بر اولاد ذکور خود نسلاً بعد از نسل نموده است به اینگونه که تا هنگامی که نسل اولاد ذکورش منقرض نشده است وقف بر آنان باشد و در صورت انقراض، موقوفه وقف بر سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) باشد، آیا چنین وقفی صحیح است، موقوفه و منافع آن اعم از محصولات کشاورزی، و مال الاجاره و پولی که بابت تخریب موقوفه و تعطیل موقت منافع آن دریافت می شود، مخصوص اولاد ذکور می باشد و دختر و نوه دختری واقف حق استفاده از آن را ندارد؟ آیا صحیح است و دختر و نوه دختری واقف هم ذی حق می باشند؟ یا اصلاً این وقف صحیح نیست؟

پاسخ :
وقف همان طوری که واقف انجام داده به شرط حصول قبض معتبر در وقف صحیح است.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری