پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

حکم زمین اهدایی به مسجد

پرسش :

فرد خیری قطعه زمین حدود ۲۰ متری به مسجد بخشیده است ولی آن قطعه زمین با مسجد فاصله دارد، یک خانه مسکونی مابین مسجد و زمین فاصله افتاده است. این زمین بخشیده شده به مسجد در حال حاضر کاربری ندارد جهت مسجد با توضیحات فوق خواهشمند است به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) آیا صیغه وقف بر آن زمین اطلاق می شود؟ ب) خرید و فروش و تبدیل به احسن کردن آن جایز است یا خیر؟ ج) لازم به ذکر است فردی که منزل مسکونی ایشان مابین مسجد و قطعه زمین واقع شده است مقداری جهت مسجد داده و قصد دارد قطعه زمین مسجد را خریداری نمایند.

پاسخ :
الف: اگر به مسجد بخشیده شده ملک مسجد است ولی وقف نیست.
ب: با نظر متولی شرعی مانع ندارد.
ج: اگر متولی شرعی صلاح مسجد بداند می تواند زمین را تبدیل کند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری