پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

شرط مصرف عواید موقوفه

پرسش :

در ایام سابق یک عده مؤمنین این ده یک امام بارگاه( حسینیه) کوچک بنا نموده اند بعد از چند سال چون ده وسعت پیدا نموده و مردم هم زیاد شدند، مؤمنین همین ده در محله دیگری یک حسینیه دوم که وسیع تر است بنا نمودند سال های سال می گذرد که در هر دو حسینیه در ایام محرم و غیره عزای امام حسین(ع) بر پا می کردند و می کنند. اما مردمان این ده می خواهند تمام مجالس و محافل دینی به صورت اجتماعی به اتفاق انجام دهند و صورت اتحاد و اتفاق که به نظر ما می رسد ازاین قبیل است که تمام متبرکات محرم در حسینیه دیگر که وسیع تر است ببریم و همین جا عزای حسینی را به انجام برسانیم و متبرکات دوباره تا سال آینده در همان حسینیه کوچک بگذاریم، ولکن مسئله این است هر حسینیه یک موقوفه خصوصی دارد از قسم زمین و دکانات آیا مردمان ده می توانند از منافع موقوفات هر دو حسینیه مشترکاً صرف در مجالس سیدالشهداء (ع) ارواحنا له الفداء اجتماعی به صورت انفاق و اتحاد صرف در انتظام و مصارف مجالس صرف نمود یا نه؟ حال اینکه هیچ یک از دو حسینیه از مقصد وقف مثل مرثیه حسینی و مجالس و محافل خالی نمی ماند.

پاسخ :
موقوفه هر حسینیه باید صرف در همان حسینیه بشود، و اگر برای عزاداری است باید صرف در عزاداری شود، و صرف در خلاف آن جایز نیست و در هر صورت اولی و احوط آن است که در هر دو حسینیه عزاداری کنند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری