پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

اجاره کاروان‌سرا

پرسش :

ساختمانی موسوم به رباط که در حدود ۱۲۰ سال قبل جهت استراحت قوافل در حال عبور و مرور ساخته شده است، و در حال حاضر با خصوصیات ذیل می باشد. ۱ـ در حال خراب شدن است و احتمال خطر جانی نیز بسیار قوی است. ۲ـ بعد از تحقیق و تفحص وقفنامه خاصی و متولی برای ساختمان پیدا نشده است. ۳ـ عبور و مرور قوافل به طور کلی از این مسیر انجام نمی گیرد. ۴ـ این روستا از مناطق محروم درجه سوم مملکت اسلامی می باشد. سؤال) اولاً: آیا فروختن و اجاره دادن این ساختمان و صرف پول آن در کارهای عام المنفعه جائز است یا نه؟ ثانیاً: علی فرض عدم صحت فروختن و یا اجاره دادن، آیا استفاده از آن در امور عام المنفعه مثل مدرسه ابتدائی، راهنمائی، دبیرستان، خانه بهداشت، ساختمان مخابرات و غیره جائز است یا نه؟ ثالثاً: علی فرض جواز استفاده روستائی که ساختمان در آن واقع شده است کافی است و یا اینکه باید حد الامکان روستاهای همجوار نیز از آن بهره مند شوند؟

پاسخ :
فروش و اجاره آن جائز نیست ولی چنانچه استفاده از آن در جهت وقف به طور کلی ممکن نباشد استفاده از آن در مصالح عامه مانع ندارد ولی این کار باید به وسیله مسئولین دولتی یا شورای اسلامی انجام گیرد.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری