پنجشنبه، 25 ارديبهشت 1399

تخلف وکیل از نیت واقف | سوال دو

پرسش :

جمعی از اهالی محل وجوهی را به عنوان ساخت مسجد به هئیت امناء پرداخته ‌اند. هیئت امناء محل را به نام حسینیه نامگذاری و به ثبت داده ‌اند. بعداً مردم اعتراض کردن که ما به نیت کمک به «مسجد» به این محل کمک کرده ‌ایم نه به نیت «حسینیه». نظر حضرتعالی در این خصوص چیست؟ ۱- آیا عمل هیئت امناء صحیح است؟ ۲- آیا مجالس ترحیم و بزرگداشت را می توان در محل برگزار کرد؟ ۳- در صورتی که تمام واقفین محل فوق الذکر زنده باشند آیا می توان نیت وقف از «حسینیه» را به «مسجد» تغییر داد؟

پاسخ :
۱- باید پول در همان جهتی که صاحبان آن داده اند مصرف شود و الا خرج کننده ضامن است.
۲- اگر با وقف مغایرتی نداشته باشد جائز است.
۳- وقف پس از تمام شدن قابل تغییر نیست حتی از طرف واقفین ولی اگر پول از مردم به عنوان مسجد جمع آوری شده و بدون اطلاع و رضایت ایشان با آن حسینیه ساخته و ثبت شده، آنجا حکم حسینیه را ندارد، مگر در صورتی که همه کسانی که پول داده اند راضی باشند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری