يکشنبه، 4 خرداد 1399

اخلاط روزه دار

پرسش :

آیا فرو بردن خلط، روزه را باطل مى کند؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز بهجت و سیستانى): فروبردن خلط ـ چنانچه به فضاى دهان نیامده باشد ـ اشکال ندارد؛ ولى اگر به فضاى دهان برسد، احتیاط واجب آن است که فرو نبرد.1

آیت اللّه بهجت: فرو بردن خلط اگر در حال غیر روزه، امر عادى باشد و به فضاى دهان نیز نیامده باشد ـ اشکال ندارد؛ ولى اگر به فضاى دهان برسد، احتیاط واجب آن است که فرو نبرد.2

آیت اللّه سیستانى: فرو بردن خلط ـ چنانچه به فضاى دهان نیامده باشد ـ اشکال ندارد؛ ولى اگر به فضاى دهان برسد، احتیاط مستحب آن است که فرو نبرد.3
تبصره. مرز فضاى دهان و حلق، مخرج حرف (خ) مى باشد.

پی‌نوشت‌:
1. توضیح المسائل مراجع، م 1580 و وحید، توضیح المسائل، 1588 و دفتر: خامنه اى.
2. توضیح المسائل مراجع، م 1580.
3. همان، م 1580.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان، گروه محققان، دفتر نشر معارف، 1385.