يکشنبه، 4 خرداد 1399

حکم روزه مستحبى مسافر

پرسش :

آیا مسافر مى تواند روزه مستحبى بگیرد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى و نورى: خیر، گرفتن روزه مستحبى در سفر جایز نیست؛ مگر در مدینه طیبه که براى بر آورده شدن حاجت، مى تواند سه روز، روزه مستحبى بگیرد و واجب است روز چهارشنبه، پنج شنبه، جمعه را اختیار کند.1

آیات عظام بهجت، فاضل و صافى: خیر، گرفتن روزه مستحبى در سفر جایز نیست؛ مگر در مدینه طیبه که براى بر آورده شدن حاجت، مى تواند سه روز، روزه مستحبى بگیرد و بهتر است روز چهارشنبه، پنج شنبه، جمعه را اختیار کند.2

آیات عظام تبریزى، سیستانى، وحید و مکارم: خیر، گرفتن روزه مستحبى در سفر جایز نیست؛ مگر در مدینه طیبه که براى برآورده شدن حاجت، مى تواند سه روز روزه مستحبى بگیرد و احتیاط واجب است آن است روز چهار شنبه، پنج شنبه، جمعه را اختیار کند.3

پی‌نوشت‌:
1. امام و نورى، تعلیقات على العروة، ج 2، شرایط صحه الصوم، الخامس؛ دفتر: خامنه اى.
2. فاضل، تعلیقات على العروة، ج 2، شرایط صحه الصوم، الخامس؛ بهجت، وسیلة النجاه، ج 1، م 1141؛ صافى، توضیح المسائل مراجع، م 1718.
3. تبریزى، سیستانى و وحید، منهاج الصالحین، الصوم، م 1026؛ مکارم، تعلیقات على العروة، شرایط صحه الصوم، الخامس.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان، گروه محققان، دفتر نشر معارف، 1385.