يکشنبه، 4 خرداد 1399

اختلاف افق برای اثبات اول ماه

پرسش :

اگر هلال ماه در عربستان دیده شود، آیا براى ایران نیز اول ماه ثابت مى شود؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز تبریزى، صافى و نورى): خیر، براى ایران اول ماه ثابت نمى شود.1

آیات عظام تبریزى، صافى، فاضل، نورى و وحید: اگر از راه هاى شرعى و معتبر ثابت شود، براى ایران نیز اول ماه ثابت مى شود.2

تبصره. دیدگاه آیات عظام: تبریزى، صافى، نورى و وحید بر اساس آن است که اشتراک در شب بین مناطق مختلف جهت ثبوت اول ماه کفایت مى کند و لازم نیست اتحاد افق داشته باشند.

پی‌نوشت‌:
1. توضیح المسائل مراجع، م 1735؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 837، 839.
2. توضیح المسائل مراجع، م 1735؛ وحید، توضیح المسائل، م 1743 و دفتر: فاضل.

منبع: پرسش‌ها و پاسخ‌هاى برگزیده ویژه ماه مبارک رمضان، گروه محققان، دفتر نشر معارف، 1385.