يکشنبه، 4 خرداد 1399

واجب بودن انجام تکبیرها در نماز عیدین

پرسش :

آیا انجام تکبیرها در نماز عیدین واجب است؟(1)

پاسخ :
1. گفتن تکبیرهالاحرام:
واجب است (مشهور).

2. انجام تکبیرها بعداز خواندن سوره و قبل از قنوت ها:

الف. بنابر احتیاط واجب، باید انجام شوند (حضرت امام،(2)بهجت).

ب. واجب است انجام شوند (آیات عظام  خویی، گلپایگانی، اراکی، فاضل، صافی، مکارم، نوری، تبریزی، وحید، شبیری زنجانی).

ج. انجام سه تکبیر در هر رکعت، غیر از تکبیرهالاحرام و تکبیر رکوع، بنابر احتیاط واجب، لازم است؛ امّا بهتر است [غیر از تکبیرهالاحرام و تکبیر رکوع] در رکعت اول پنج تکبیر و در رکعت دوم چهار تکبیر گفته شود (آیت الله سیستانی).

3. گفتن تکبیر، قبل از رکوع:
الف. واجب است انجام شود (آیات عظام  خویی، گلپایگانی، اراکی، فاضل، بهجت، صافی، مکارم، نوری، تبریزی، وحید، شبیری زنجانی).

ب. گفتن تکبیر قبل از رکوع در هر رکعت، بنابر احتیاط واجب، ترک نشود (حضرت امام،(3) آیت الله سیستانی).

پی نوشت:
1- توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص824، مسأله 1519؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1527؛ عروة الوثقی، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاة العیدین، قبل ازمسأله 1؛ بهجت، جامع المسائل، ج 1، ص495، استفاده شده از بخش کیفیّت نماز عید؛ سیستانی، استفتاء کتبی خصوصی.
2- در رساله ایشان، فتوا می باشد.
3- در رساله ایشان، فتوا می باشد.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.