يکشنبه، 4 خرداد 1399

انجام خطبه ها بعداز نماز عیدین

پرسش :

در زمان غیبت امام زمان(عج)، اگر نماز عید فطر و قربان به جماعت خوانده شود، آیا خواندن خطبه ها بعداز نماز واجب است؟(1)

پاسخ :
1. ترک خطبه ها در زمان غیبت، جایز است (حضرت امام،(2) آیات عظام خویی، تبریزی، گلپایگانی، فاضل، بهجت، مکارم، نوری، شبیری زنجانی، وحید، صافی).

2. احتیاط لازم آن است بعداز نماز، دو خطبه بخوانند (آیت الله سیستانی).

پی نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاة العیدین، قبل از مسأله 1؛ امام، تحریر الوسیله، نماز عیدین، بالای مسأله 1؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1529؛ مکارم، توضیح المسائل، مسأله 1310؛ نوری، توضیح المسائل، مسأله 1521؛ شبیری زنجانی، توضیح المسائل، مسأله 1530؛ بهجت، توضیح المسائل، مسأله 1233؛ صافی، هدایهالعباد، ج 1، ص185، مسأله 1087؛ خویی و تبریزی، منهاج الصالحین، ذیل مسأله 958، خاتمه فی بعض الصلوات المستحبه.
2- اگرنماز عید را به قصد رجاء و به جماعت خواندند، می توانند دو خطبه را هم بعداز آن به قصد رجاء بخوانند (امام).

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.