يکشنبه، 4 خرداد 1399

انتهای پرداخت زکات فطره

پرسش :

انتهای پرداخت زکات فطره چه زمانی است؟

پاسخ :
1. کسی که در نماز عید حاضر شود:

الف. باید قبل از نماز آن را پرداخت کند (آیات عظام مکارم، زنجانی).(1)

ب. بنابر احتیاط، قبل از نماز آن را پرداخت نماید و یا آن را از مال خود جدا نماید (رهبر معظم انقلاب، آیات عظام گلپایگانی، خویی، تبریزی، سیستانی، وحید، صافی).(2)

ج. بنابر احتیاط، قبل از نماز آن را پرداخت کند (حضرت امام و آیات عظام اراکی، فاضل، بهجت، نوری).(3)

2. کسی که در نماز عید حاضر نشود:

الف. تا قبل از زوال روز عید فطر، زکات فطره را پرداخت نماید(4) (مشهور).(5)

ب. بنابر احتیاط واجب، در روز عید زکات را پرداخت نماید (آیت الله زنجانی).(6)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2029.
2- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 234؛ عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، کتاب الزکاة، زکاة الفطره، قبل از مسأله 1179؛ سیستانی، مجموعه استفتائات زکات فطره، مسأله 37؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2029.
3- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فی وقت وجوبها؛ بهجت، وسیله النجاه، ج 1، وقت وجوب زکات فطره، مسأله 1358؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2029.
4- حکم عزل (کنار گذاشتن) زکات فطره برای اینکه آن را بعداً به مستحق برساند، خواهد آمد.
5- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فی وقت وجوبها؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، کتاب الزکاة، زکاة الفطره، قبل از مسأله 1179؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2029.
6- توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2029.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.