يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت زکات فطره

پرسش :

به عنوان قرض آیا می توان قبل از وجوب زکات فطره، آن را به عنوان قرض پرداخت نمود و بعد از وجوب طلب خویش را به عنوان زکات فطره محاسبه نمود؟

پاسخ :
بله، در ماه رمضان و یا قبل از آن می توان به قصد قرض مقدار زکات فطره را پرداخت نمود و بعد از اینکه زکات فطره واجب شد و فقیر هنوز استحقاق دریافت زکات فطره را دارا باشد طلب را بابت زکات فطره حساب کرد (مشهور).(1)

پی‌نوشت:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 236؛ عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 1؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، المقصد الثانی فی زکاة الابدان، القول فی وقت وجوبها؛ مسأله 1؛ خویی، تبریزی، سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، کتاب الزکاة، زکاة الفطره، مسأله 1179؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2025.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.