يکشنبه، 4 خرداد 1399

زکات فطره همسری که در عدّه است

پرسش :

زکات فطره زنی که طلاق رجعی(1) یا بائن داده شده، بر عهده چه کسی است؟

پاسخ :
اگر زن نان خور شوهر حساب شود؛ مثلاً در خانه شوهر مانده و شوهرش خرجی او را می دهد، پرداخت زکات فطره بر شوهر لازم است؛ امّا اگر شوهر مخارج او را نمی دهد، درصورتی که نان خور شخص دیگری مثل پدر است، بر عهده پدرش می باشد و اگر نان خور شخصی محسوب نمی شود، در صورت جمع شدن شرائط بر عهده خودش است (مشهور).(2)

پی‌نوشت:
2- در طلاق رجعی، نفقه زن در ایام عده بر شوهر واجب می باشد؛ ولی در طلاق بائن، زن نفقه ندارد.
3- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، باب فیمن تجب علیه، مسأله 19.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.