يکشنبه، 4 خرداد 1399

مصارف زکات فطره | سوال یک

پرسش :

زکات فطره چگونه مصرف می شود؟

پاسخ :
1. زکات فطره را می توان، در هشت صورت مصارف زکات، استفاده نمود و احتیاط مستحب است به فقرای شیعه داده شود (حضرت امام، رهبر معظم انقلاب، آیات عظام اراکی، خویی، تبریزی، فاضل، بهجت، زنجانی، نوری).(1)

2. بنابر احتیاط واجب، زکات فطره فقط به فقرای شیعه داده شود (آیات عظام گلپایگانی، صافی، سیستانی، مکارم، وحید).(2)

پی‌نوشت:
1- پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری به نشانی: www.Leader.ir، احکام روزه، سوال 245؛ عروة الوثقی، ج 2، زکاة الفطره، مصرف زکات فطره؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، زکات فطره، القول فی مصرفها؛ خویی و تبریزی، منهاج الصالحین، ج 1، مصرف زکات فطره، قبل از مسأله 1183؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2014.
2- عروة الوثقی، ج 2، زکاة الفطره، مصرف زکات فطره؛ سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، مصرف زکات فطره، قبل از مسأله 1183؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2014.

منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.