يکشنبه، 4 خرداد 1399

پرداخت زکات فطره به طفل

پرسش :

چگونه می توان زکات فطره را به طفل فقیرِ شیعه داد؟

پاسخ :
1. به مصرف او برساند (مشهور).(1)

2. این کار با اذن ولیّ طفل انجام شود (گلپایگانی، صافی، زنجانی: با رضایت ولی طفل).(2)

3. درصورتی که به ولیّ طفل دسترسی دارد، بنابر احتیاط واجب به وسیله ولیّ یا به اذن او به مصرف طفل برساند (وحید).(3)

4. با پرداخت زکات فطره به ولیّ شرعی طفل (پدر یا پدربزرگ) ملک طفل نماید (مشهور).(4)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکاة الفطره، باب مصرفها؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2015؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1961.
2- توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2015.
3- وحید، توضیح المسائل، مسأله 1961.
4- عروة الوثقی، ج 2، زکاة الفطره، باب مصرفها؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 2015؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1960.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.