يکشنبه، 4 خرداد 1399

مکان پرداخت زکات فطره | سوال یک

پرسش :

اگر شخصی هنگام وجوب زکات فطره در شهری و اموال یا وطن او در شهر دیگری باشد، زکات فطره را در کدام شهر پرداخت نماید؟

پاسخ :
1. بهتر است، در همان شهری که زکات بر او واجب شده پرداخت کند؛ هرچند، خود فرد یا وکیلش می تواند زکات فطره را از اموال وی در شهر دیگر جدا نموده و به مستحق های همان شهر پرداخت کند (گلپایگانی، اراکی، خویی، فاضل، نوری).(1)

2. بعضی از فقها گفته اند: «بهتر است زکات فطره را در همان شهری که تکلیف واجب شده است، پرداخت نمایند»؛ ولی این أفضلیت محل تأمّل است (حضرت امام).(2)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکاة الفطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 5.
2- همان.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.