يکشنبه، 4 خرداد 1399

نوع جنس زکات فطره | سوال دو

پرسش :

آیا لازم است زکات فطره از غلات أربعه (گندم، جو، خرما و کشمش) باشد؟

پاسخ :
1. لازم نیست (حضرت امام، گلپایگانی، اراکی، خویی، تبریزی، فاضل، صافی، نوری).(1)

2. باید از نوع غذای مردم شهر باشد (بهجت، سیستانی، مکارم، زنجانی).(2)(سیستانی: احتیاط لازم آن است که از غذاهایی که در شهرش معمول نیست ندهد؛ هر چند گندم، جو، خرما یا کشمش باشد.)(3)

3. بنابر احتیاط واجب از غذای معمول شهرش باشد (وحید).(4)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، زکات فطره، القول فی جنسها، مسأله 1؛ خویی و تبریزی، منهاج الصالحین، ج 1، زکات فطره، مسأله 1177؛ گلپایگانی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1589؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1588؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1991.
2- سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، زکات فطره، مسأله 1177؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1991.
3- سیستانی، مجموعه استفتائات زکات فطره، مسأله 5.
4- وحید، منهاج الصالحین، ج 2، زکات فطره، مسأله 1177؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 2008.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.