يکشنبه، 4 خرداد 1399

نوع جنس زکات فطره | سوال سه

پرسش :

آیا پرداخت نان در زکات فطره کافی است؟

پاسخ :
1. اشکال دارد (حضرت امام، آیات عظام مکارم، نوری).(1)

2. اگر آرد موجود در نان به مقدار صاع باشد، کفایت می کند؛ در غیر این صورت اشکال دارد (خویی).(2)

3. کفایت می کند (رهبر معظم انقلاب، گلپایگانی، اراکی، تبریزی، فاضل، بهجت، سیستانی، صافی).(3)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها؛ (نکته: مکارم [برخلاف حاشیه عروه] در استفتاء خصوصی می فرمایند: «اگر آرد موجود در نان به مقدار صاع باشد، کفایت می کند.» درنتیجه فتوای ایشان احتیاج به بررسی بیشتر دارد).
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها.
3- مقام معظم رهبری، استفتاء خصوصی؛ عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی جنسها؛ توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1991؛ تبریزی، توضیح المسائل، مسأله 1999؛ بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3357؛ صافی، جامع الأحکام، ج 1، ص136، سوال 480.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.