يکشنبه، 4 خرداد 1399

محاسبۀ مبلغ زکات فطره | سوال دو

پرسش :

در زکات فطره اگر بخواهند قیمت جنس [نان] را حساب کنند، آیا نرخ دولتی حساب کنند یا آزاد؟

پاسخ :
1. باید قیمت جنس را آزاد محاسبه کنند (رهبر معظم انقلاب، گلپایگانی، فاضل، بهجت).(1)

2. درجایی که نان با نرخ دولتی معمول است و به مصرف همگان می رسد، حساب با نرخ دولتی مانعی ندارد (تبریزی، صافی، سیستانی).(2)

3. با قیمتی که بتوان از بازار تهیه نمود، حساب کنید (آیت الله مکارم).(3)

پی‌نوشت:
1- مقام معظم رهبری، استفتاء خصوصی؛ بهجت، استفتائات، ج 2، سوال 3357 و 3358؛ فاضل، جامع المسائل، ج 2، ص187، سوال 34؛ گلپایگانی، مجمع المسائل، ج 1، ص425، سوال 20.
2- تبریزی، استفتائات، ج 1، ص164، سوال 796؛ صافی، جامع الأحکام، ج 1، ص136، سوال 480؛ سیستانی، استفتاء خصوصی.
3- مکارم، استفتاء خصوصی.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.