يکشنبه، 4 خرداد 1399

کنار گذاشتن زکات فطره از مال مشترک

پرسش :

آیا انسان می تواند زکات فطره را از مال مشترکی که بین خود و دیگری است، کنار بگذارد؟

پاسخ :
1. بله، می تواند (فاضل).(1)

2. اگر سهم انسان به اندازۀ زکات فطره و یا کمتر از آن است، مانعی ندارد (حضرت امام، گلپایگانی، صافی).(2)

3. بنابر احتیاط واجب، اشکال دارد (اراکی، خویی، تبریزی، وحید، مکارم، نوری).(3)

4. اشکال دارد، هرچند سهم انسان به اندازۀ زکات فطره باشد (سیستانی).(4)

پی‌نوشت:
1- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 2.
2- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 2؛ گلپایگانی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1595؛ صافی، هدایه العباد، ج 1، مسأله 1594.
3- عروة الوثقی، ج 2، زکات فطره، فصل فی وقت وجوبها، مسأله 2؛ خویی، تبریزی و وحید، منهاج الصالحین، زکات فطره، مسأله 1180.
4- سیستانی، منهاج الصالحین، زکات فطره، مسأله 1180.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.