چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام الکل | الکل طبی

پرسش :

آیا الکل طبی که برای مصارف پزشکی استفاده در آزمایشگاه ها در تزریقات و مانند آن به کار می رود نجس است؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز بهجت): الکل طبی که در مصارف پزشکی استفاده می شود پاک است مگر اینکه یقین داشته باشید از مایع مست کننده تهیه شده است. [1]

آیت الله بهجت: تمام الکلها بنا بر احتیاط نجس است، مگر به گونه اى به دست بیاید که از ابتدا مسموم کننده باشد نه مست کننده مانند الکل صنعتی.[2]

پی نوشت:
[1]. فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 73 و ج 2، س 99؛ تبریزى، استفتائات، س 90 و 94؛ امام، استفتائات، ج 1، نجاسات، س 260 خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 307 - 304؛ صافى، جامع الاحکام، ج 1، س150 و 152؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 23. سیستانی، توضیح المسائل م 108 و 109 و استفتائات بخش الکل؛ مکارم استفتائات جدید ج 2 س 40.
[2]. استفتائات، بخش نجاسات، س 348 و توضیح المسائل، م 115و 116.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.