پنجشنبه، 15 خرداد 1399

احکام پزشکی | استمناء و آزمایش باروری

پرسش :

برای تشخیص اینکه مرد قادر بر بچه دار شدن هست آیا می تواند استمنا کند تا آزمایش های پزشکی بر روی منی او، انجام شود؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: خیر، این کار جایز نیست؛ مگر آنکه ضرورتی ایجاب کند.[1]

تبصره: چنانچه در موردی، ضرورت ایجاب نماید که شخص استمنا کند؛ در صورتی که همسر دارد، واجب است این عمل را به وسیله او انجام دهد.

پی نوشت:
[1]. خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 790؛ امام، استفتائات، ج 1، غسل جنابت، س 96؛ بهجت، استفتائات، احکام غسل جنابت، س 844 و 845 و دفتر: همه مراجع تقلید.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.