پنجشنبه، 15 خرداد 1399

نشانه بلوغ دختر

پرسش :

نشانه بلوغ دختر را بیان کنید.

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانى): نشانه بالغ شدن دختر یکى از سه چیز است:

1. روییدن موى درشت و خشن زیر شکم (اطراف آلت تناسلى)،
2. بیرون آمدن منى،
3. تمام شدن نه سال قمرى.

هر یک از این سه نشانه به تنهایى، علامت بلوغ و رسیدن به حد تکلیف شرعى محسوب مى شود.[1]

آیت اللّه  سیستانى: نشانه بلوغ در دختر، تنها به تمام شدن نه سال قمرى است.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 2225؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1889 و 1890؛ نورى، توضیح المسائل، م 2246 و وحید، توضیح المسائل، م 2304.
[2]. سیستانى، توضیح المسائل مراجع، م 2252.

منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.