پنجشنبه، 15 خرداد 1399

شک در صحت غسل حیض

پرسش :

اگر زن بعد از غسل حیض یا جنابت، شک کند که غسل را درست به جا آورده یا نه، تکلیفش چیست؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز تبریزى و وحید): به شک خود اعتنا نکند و لازم نیست دوباره غسل به جا آورد.[1]

آیات عظام تبریزى و وحید: اگر احتمال بدهد هنگام غسل، توجه (به شرایط صحت آن) داشته و صحیح به جا آورده است، لازم نیست دوباره غسل کند.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 385؛ بهجت، وسیله النجاه، ج 1، م 199 و دفتر: خامنه اى.
[2]. تبریزى، توضیح المسائل مراجع، م 385 و وحید، توضیح المسائل، م 391.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.