پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حائض و نماز آیات

پرسش :

اگر زن در گرفتگى خورشید و ماه، حائض باشد، آیا پس از پاک شدن، باید نماز آیات را قضا کند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز فاضل و وحید): قضاى آن واجب نیست.[1]

آیت اللّه  فاضل: بنابر احتیاط واجب، باید قضا کند.[2]

آیت اللّه  وحید: اگر در هنگام گرفتگى خورشید و ماه حائض بوده، قضاى آن واجب نیست؛ ولى اگر در هنگام زلزله بوده، باید پس از پاک شدن آن را بدون نیت ادا و قضا به جا آورد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. امام، صافى، مکارم و نورى، توضیح  المسائل مراجع، م 1506 و تبریزى و سیستانى، منهاج  الصالحین، احکام الحائض، م 232 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 283 و دفتر: خامنه اى.
[2]. تعلیقات على العروه، ج 1، احکام الحائض، الحادى عشر.
[3]. وحید، منهاج  الصالحین، احکام الحائض، م 232 و صلاة الآیات المبحث الثانى.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.