پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حیض در وقت نماز

پرسش :

اگر زن احتمال بدهد که وسط یا پایان وقت حائض مى شود، آیا باید نماز را اول وقت بخواند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى، فاضل و نورى: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض مى شود، باید فورى نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند.[1]

آیت اللّه  تبریزى: اگر بداند یا احتمال دهد که نماز را به تأخیر اندازد حائض مى شود، باید فورى نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند.[2]

آیات عظام سیستانى و وحید: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض مى شود،  باید فورى نماز را بخواند و اگر در حد احتمال باشد، بنابر احتیاط واجب باید نماز را فورى بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند.[3]

آیت اللّه  مکارم: اگر بداند یا گمان داشته باشد که نماز را به تأخیر اندازد حائض مى شود، باید فورى نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند.[4]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح  المسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیح  المسائل، م 476 و 477 و دفتر: بهجت و خامنه اى.
[2]. توضیح  المسائل مراجع، م 470 و 471
[3]. توضیح  المسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیح  المسائل، م 476 و 477.
[4]. توضیح  المسائل مراجع، م 470 و 471

​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.