پنجشنبه، 15 خرداد 1399

غسل حائض بعد از اذان صبح: سوال دو

پرسش :

شب از خون حیض پاک شدم؛ تصمیم گرفتم بخوابم و پیش از اذان صبح غسل کنم؛ ولى بعد از اذان صبح از خواب بیدار شدم، تکلیف روزه ام چیست؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى، فاضل، مکارم و نورى: اگر احتمال مى داده اید که پیش از اذان صبح بیدار مى شوید، روزه تان صحیح است.[1]

آیات عظام بهجت، سیستانى، صافى و وحید: اگر اطمینان داشته اید که پیش از اذان صبح بیدار مى شوید، روزه تان صحیح است.[2]

آیت اللّه  تبریزى: اگر عادت داشته اید که قبل از اذان صبح بیدار مى شوید و احتمال بیدارى را مى داده اید، روزه تان صحیح است.

تبصره: حکم بقاى عمدى بر حدث حیض تا پیش از اذان صبح در ماه رمضان، مانند حکم بقاى عمدى بر جنابت است.

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح  المسائل مراجع، م 1627 و دفتر: خامنه اى.
[2]. توضیح  المسائل مراجع، م 1627 و وحید، توضیح  المسائل، م 1635

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.