پنجشنبه، 15 خرداد 1399

بر سر گرفتن قرآن در ایام حیض

پرسش :

آیا گذاشتن قرآن باز بر روى سر، در زمان حیض جایز است؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل: آرى، جایز است؛ ولى بهتر آن است که قرآن باز را بدون طهارت بر سر نگذارند.[1]

آیات عظام تبریزى، سیستانى و وحید: اگر موهاى سر تابع و جزء سر شمرده نشود (یعنى کوتاه نباشد)، جایز است.[2]

آیات عظام مکارم و نورى: بنابر احتیاط واجب، بدون طهارت جایز نیست.[3]

تبصره: فرض مسئله، جایى است که سر شخص مو داشته باشد و بخواهد خط قرآن را بدون طهارت به آن برساند. در غیر این صورت حکم تماس بدن با خط قرآن را پیدا مى کند.

پی‌ نوشت:
[1]. صافى و بهجت، توضیح  المسائل مراجع، م 317؛ امام و فاضل، تعلیقات على العروة، ج 1، غایات الوضو، م 3 و دفتر: خامنه اى.
[2]. سیستانى و تبریزى، منهاج  الصالحین، ج 1، م 164 و وحید، منهاج  الصالحین، ج 2، م 164.
[3]. تعلیقات على العروة الوثقى، غایات الوضو، م 3.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.