پنجشنبه، 15 خرداد 1399

غسل استحاضه و نیاز به وضو

پرسش :

آیا غسل استحاضه نیاز به وضو دارد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، صافى و فاضل: آرى، باید افزون بر غسل، براى نماز وضو نیز بگیرد.[1]

آیات عظام تبریزى، سیستانى، نورى و وحید: در غسل استحاضه متوسطه باید وضو هم بگیرد؛ ولى در غسل استحاضه کثیره نیاز به وضو نیست؛ اگرچه احتیاط مستحب آن است که براى نماز وضو هم بگیرد.[2]

آیت اللّه  مکارم: خیر، ولى احتیاط مستحب آن است که افزون بر غسل، براى نماز، وضو هم بگیرد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 391 و 646.
[2]. توضیح المسائل مراجع، م 391 و 646؛ وحید، توضیح  المسائل، م 397 و نورى، توضیح  المسائل، م 392 و 647.
[3]. توضیح  المسائل مراجع، م 391 و 646.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.