پنجشنبه، 15 خرداد 1399

غسل نفاس بعد از زایمان

پرسش :

این جانب بعد از زایمان و گذشت ایام نفاس، غسل نفاس به جا آوردم و بعد از آن تا یک ماه خون استحاضه دیدم، آیا لازم بوده که من روز هیجدهم غسل مى کردم؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: خیر، روز هیجدهم غسل ندارد؛ ولى این سخن صحت دارد که اگر زن بیش از ده روز خون دید، براى کسى که عادت دارد بهتر است از روز بعد از عادت و براى کسى که عادت ندارد بعد از روز دهم تا روز هیجدهم زایمان، به احکام استحاضه عمل کند و کارهایى را که بر حائض حرام است، ترک نماید.[1]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح  المسائل مراجع، م 517 و وحید، توضیح  المسائل، م 523 و مکارم، تعلیقات على العروه، احکام النفاس، م 1 دفتر: خامنه اى.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.