پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حکم پیشگیرى از بارداری با دارو

پرسش :

آیا زن مى تواند با استفاده از دارو یا آمپول، از باردار شدن جلوگیرى کند؟ اگر شوهر اجازه ندهد، چه حکمى دارد؟

پاسخ :
آیات عظام امام، بهجت، خامنه اى، نورى و مکارم: اگر زیان مهمى نداشته باشد و شوهر راضى باشد، اشکال ندارد.[1]

آیات عظام تبریزى، وحید، فاضل و سیستانى: اگر زیان مهمى نداشته باشد، اشکال ندارد؛ هر چند شوهر راضى نباشد.[2]

آیت اللّه  صافى: اگر زیان مهمى نداشته باشد و بنا بر احتیاط واجب شوهر راضى باشد، اشکال ندارد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. خامنه اى، استفتائات، س 1353؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1765؛ بهجت، توضیح  المسائل، متفرقه، م 11؛ امام، استفتائات، ج 3، جلوگیرى از باردارى، س 5 و 7؛ نورى، استفتائات، ج 1، س 958 و 960.
[2]. سیستانى، توضیح  المسائل، احکام کنترل جمعیت، م 70؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 1751؛ تبریزى، منهاج  الصالحین، ج 2، م 1378؛ وحید، منهاج  الصالحین، ج 2، م 1378.
[3]. صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1405.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.