پنجشنبه، 15 خرداد 1399

عقیم کردن زن: سوال یک

پرسش :

جایى که باردارى ضرر و خطر جانى زن را به همراه داشته باشد، آیا جایز است با استفاده از دستگاه او را عقیم کرد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز خامنه اى و سیستانى): اگر راهى، جز نازایى دائمى نباشد، اشکال ندارد.[1]

آیات عظام خامنه اى و سیستانى: در فرض یاد شده، اشکال ندارد.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. امام، استفتائات، ج 3، جلوگیرى از باردارى، س 21؛ بهجت، احکام پزشکى، ص 38 تا 41؛ تبریزى، استفتائات، س 2091؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1777 و 1776 و ج 1، س 1519؛ دفتر: نورى، وحید، فاضل و صافى.
[2]. سیستانى، توضیح  المسائل، احکام کنترل جمعیت، م 72 و خامنه اى، اجوبه، س 1256.

​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.