پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حکم خون سزارین

پرسش :

خانم هایى که زایمانشان به صورت عمل سزارین است، خونى که از مجراى طبیعى خارج مى شود خون نفاس است؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز تبریزى): آرى، [اگر خون زخم و جراحت نباشد] خون نفاس است و باید به احکام نفاس عمل کنند.[1]

آیت اللّه  تبریزى: خیر، خون نفاس نیست و اگر صفات حیض را داشته یا در ایام عادت بوده، باید به احکام حیض عمل کنند.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. بهجت، استفتائات، ج 1، س 1101، فاضل، استفتائات، ج 1، س 170 و 178 و سیستانى، سایت، نفاس و دفتر: امام، خامنه اى، صافى، مکارم وحید.
[2]. تبریزى، استفتائات، س 266

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.