پنجشنبه، 15 خرداد 1399

مستحاضه و لمس قرآن

پرسش :

آیا زن مستحاضه مى تواند با همان طهارتى که براى نماز داشته، به خط قرآن دست بزند؟

پاسخ :
آیات عظام امام، خامنه اى، فاضل و صافى: بنابر احتیاط واجب براى مسّ خط قرآن باید کارهاى مستحاضه را به طور مستقل انجام دهد.[1]

آیت اللّه  بهجت: باید براى مس خط قرآن کارهاى مستحاضه را به طور مستقل انجام دهد.[2]

آیات عظام تبریزى، نورى و وحید: بنابر احتیاط واجب، باید از مس خط قرآن در هر حال اجتناب کند.[3]

آیت اللّه  سیستانى: باید براى مس خط قرآن کارهاى مستحاضه را به طور مستقل انجام دهد؛ مگر اینکه مسّ پیش از خواندن نماز باشد.[4]

آیت اللّه  مکارم: بنابر احتیاط واجب براى مسّ خط قرآن باید کارهاى مستحاضه را به طور مستقل انجام دهد مگر اینکه هنگام اوقات نماز باشد.[5]

پی‌ نوشت:
[1]. امام، تحریرالوسیله، ج 1، الاستحاضه، م 8؛ تعلیقات على العروه، ج1، الاستحاضه، م 17 و 18؛ مکارم، تعلیقاتعلى العروه، ج1، الاستحاضه، م 17 و 18؛ صافى، هدایة العباد، ج 1 م 291 و توضیح  المسائل مراجع، م 427.
[2]. بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 304.
[3]. نورى، تعلیقات على العروة، الاستحاضه، م 17 و 18؛ تبریزى و وحید، منهاج  الصالحین، الاستحاضه، م 252.
[4]. سیستانى، منهاج  الصالحین، ج 1، الاستحاضه، م 252 و تعلیقات على العروة، الاستحاضه، م 17 و 18.
[5]. مکارم، تعلیقات على العروة، ج 1، الاستحاضه، م 17 و 18.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.