جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | سوال چهار

پرسش :

اگر کسی حافظ کل یا قسمتی از قرآن باشد و عملی را که موجب حدّ است مرتکب شود، این حفظ قرآن موجب تخفیف حدّ یا گذشت از حدّ می‌شود یا خیر؟

پاسخ :
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
حفظ قرآن، مُسقط حدّ نیست؛ ولی اگر موجب حدّ به اقرار ثابت شد، حاکم می‌تواند با رعایت مصلحت عفو کند. والله العالم.

آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (رحمه الله):
خیر، حفظ کل یا قسمتی از قرآن، موجب تخفیف یا گذشت حدّ نمی‌شود. بلی در بعضی از موارد اگر حاکم شرع صلاح دانست، می‌تواند عفو کند.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
اگر اثبات عمل از طریق اقرار باشد، حاکم شرع می‌تواند مجازات او را تخفیف دهد یا صرف نظر کند و اگر از طریق بیّنه باشد، حکم مجازات به قوّت خود باقی است.

منبع: نرم افزار احکام قرآنی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، 1388.