جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | سوال هفتاد و نه

پرسش :

آیا فروش قرآن به کفار و اهل کتاب جایز است یا نه؟ بخصوص، اگر بدانیم آنان قصد توهین به قرآن را ندارند، بلکه جهت مطالعه آن را تهیّه کرده‌اند؟

پاسخ :
آیت الله العظمی میرزا جواد تبریزی (رحمه الله):
بنابر احتیاط، فروش قرآن به غیر مسلمان جایز نیست و معامله با آن باطل است، البته قراردادن قرآن در دسترس کافر به قصد هدایت و ارشاد وی با اطمینان به این جهت که کتاب مجید مورد هتک نیست، مانعی ندارد والله العالم.

آیت الله العظمی محمد فاضل لنکرانی (رحمه الله):
بنابر احتیاط، فروش قرآن به غیر مسلمان جایز نیست. بله اگر امید آن را دارد که در صورتی که قرآن را در اختیار آنها قرار دهد، هدایت و ارشاد شوند؛ در عین حال اطمینان دارد که نسبت به قرآن هتکی صورت نمی‌گیرد، این عمل مانعی ندارد.

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (حفظه الله):
در صورتی که تأثیری در آن باشد و مایه هتک و توهین نگردد جایز است.

منبع: نرم افزار احکام قرآنی، مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان، 1388.