جمعه، 16 خرداد 1399

فراموشی و امر به معروف

پرسش :

اگر شخصی از روی غفلت یا فراموشی واجبی را ترک یا منکری را انجام داده باشد، آیا باید او را امر به معروف و نهی از منکر کرد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: در این صورت لازم نیست او را امر به معروف و نهی از منکر کرد ولی اگر موضوع بسیار مهمی مانند قتل نفس محترمه باشد به طور که خدای عزوجل به هیچ وجه راضی به انجام یا ترک آن نباشد واجب است امر به معروف و نهی از منکر را در آن مورد اقامه کرد و طرف را امر و یا نهی کرد.[1]

پی نوشت:
[1]. امام، تحریر الوسیله، کتاب امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، م 4؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م2209 و 2221؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.