جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف همسر

پرسش :

زنی که به برخی از وظایف دینی عمل نمی کند و مرتکب بعضی ازمحرمات می شود، شوهرش هم بارها او را امر و نهی کرده ولی اثری نداشته آیا وظیفه شوهر طلاق زن است یا خیر؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: وظیفه شوهر فراهم نمودن زمینه اصلاح او به هر وسیله ممکن است (مانند موعظه و نصیحت و ...)، و باید از هرگونه خشونت که حاکی از بداخلاقی و ناسازگاری باشد، خودداری کند، و اطمینان داشته باشید که شرکت در مجالس دینی و رفت و آمد با خانواده‏ های متدیّن تأثیر بسیار زیادی در اصلاح او دارد، و طلاق لزومی ندارد.[1]

پی نوشت:
[1]. امام، استفتائات، ج 1، امر به معروف، س 14 و 15؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1079 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ بهجت، استفتائات، امر به معروف، س 478؛ تبریزی، استفتائات، س 979؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 934 و 936 و 1742؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2218؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.