جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف کودک

پرسش :

آیا لازم است افراد غیرمکلف مانند کودک را امر به معروف و نهی از منکر کرد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: واجب نیست غیرمکلف یعنی صغیر و دیوانه و امثال آنها را امر به معروف و نهی از منکر کنند، بله اگر منکر آن قدر زشت باشد که خدای تبارک و تعالی صدور آن را از هیچ کس نمی پسندد بر افراد مکلف واجب است که غیرمکلف را از آن نهی کنند.[1]

تبصره: بر ولی کودک لازم است که از هر چیزی که اخلاق و عقاید او را فاسد می کند حفظش نماید.

پی نوشت:
[1]. امام، تحریر الوسیله، کتاب امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، شرط چهارم، م 21؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2209؛ دفتر همه مراجع.

​​​​​​​منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.