جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف غیر مستقیم

پرسش :

اگر به فرد گنهکار توسط شماره ناشناس یا ایمیل ناشناس پیام بدهیم و او را نهی کنیم، آیا امر به معروف و نهی از منکر محسوب می شود؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: امر به معروف و نهی از منکر فقط با گفتن نیست بله گاهی بهتر است غیر مستقیم انتقال داده شود مثلاً نامه ناشناس نوشته شود، و وظیفه این است که به شیوه های مختلف که مؤثر باشد عمل کرد.[1]

تبصره: گفتن به زبان تنها یکی از راه های امر به معروف و نهی از منکر است و شیوه های مختلفی در این عصر برای جلوگیری از گناه موجود است و گاهی وقت ها باید شیوه های مختلف را اجرا کرد مانند نشر کتاب، نوشتن مقاله، فرستادن پیامک و ساختن فیلم و ... همه اینها راه های مختلفی برای امر به معروف و نهی از منکر است.

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2215؛ نوری، توضیح المسائل، گستردگی امر به معروف و نهی از منکر؛ دفتر مراجع تقلید.

​​​​​​​منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.