شنبه، 17 خرداد 1399

روش تحقیق برای ازدواج

پرسش :

براى خواستگارى چگونه از طرف مقابل و ویژگى هاى ادعا شده اطمینان حاصل کنیم؟

پاسخ :
همسر ایده آل از صفاتى باید برخوردار باشد که هر صفتى از راهى خاص احراز مى گردد؛

1. تحقیق و بررسى از خانواده و چگونگى روابط خانوادگى و فامیلى، ویژگى هاى تربیتى و فرهنگى او را نشان مى دهد.

2. تحقیق و شناسایى دوستان و نزدیکان و رفقاى صمیمى در محل زندگى و سکونت، محل درس و محل کار از وضعیت اجتماعى و سلیقه هاى او خبر مى دهد.

3. گفتگوى مستقیم و تحت نظارت خانواده هاى دو طرف زمینه اطلاع یافتن از نقطه نظرات او درباره مسائل مختلف را فراهم مى آورد و آنچه در آینده مى تواند در زندگى مشترک تأثیرگذار باشد و نیز آگاهى یافتن از طرز تفکر او درباره دین و ضرورت دیندارى مشخص مى شود.

بى تردید اگر دختر و پسر قبل از آگاهى از اصالت خانوادگى، میزان اعتقاد فردى و خانوادگى و شناخت خصایص جسمى و روانى (سابقه هاى بیمارى خانوادگى و ...)، به سراغ شناخت پیام هاى محبت آمیز بروند و به گفتگو بپردازند، به احتمال زیاد به ازدواج نسنجیده منتهى مى شوند؛ چرا که ریسمان عشق و احساسات را نمى توان به آسانى گسست. البته عشقى که با تعقّل و تفکر بیگانه است نتیجه اى جز سردرگمى ندارد. بنابراین باید ویژگى هاى گفتگوى خواستگارى را به خوبى بازشناخته و بر اساس آن اقدام شود.

منبع: خواستگارى، محمدرضا احمدى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، 1390.