پنجشنبه، 22 خرداد 1399

احکام تیمم | سوال پنج

پرسش :

چه زمانى باید تیمم کرد؟

پاسخ :
در این موارد باید به جاى وضو و غسل، تیمّم کرد:

* دسترسى به آب نداشته باشد.

*آب براى انسان ضرر داشته باشد مثلاً به سبب استعمال آب، بیمارى در او پیدا مى شود یا بیمارى اش شدّت مى یابد و یا دیر خوب مى شود.

* اگر آب را به مصرف وضو یا غسل برساند، خودش یا همسر او یا فرزندانش یا رفیقش و یا کسانى که به او مربوط اند از تشنگى هلاک مى شوند یا بیمار مى شوند، یا به قدرى تشنه مى شوند که تحمّل آن سخت است (حتّى حیوانى هم که در اختیار اوست همین حکم را دارد).

* بدن یا لباس او نجس است و آب بیش از تطهیر و آب کشیدن آن ندارد، و لباس دیگرى نیز ندارد.

* وقت به قدرى تنگ است که اگر بخواهد وضو بگیرد یا غسل کند، تمام نماز یا مقدارى از آن، بعد از وقت خوانده مى شود.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.