جمعه، 23 خرداد 1399

احکام نماز | سوال بیست و سه

پرسش :

هرگاه چیزى که سجده بر آن صحیح است در اختیار ندارد، یا به دلیل گرمى و سردى زیاد نمى تواند بر آن سجده کند، تکلیف چیست؟

پاسخ :
باید بر لباسش اگر از کتان یا پنبه است سجده کند و اگر از چیز دیگر است (مثلاً از پشم است) بر همان یا بر فرش و اگر آن هم ممکن نیست بر فلزّات و اشیاى معدنى و اگر مطلقاً چیزى پیدا نمى کند که بتوان بر آن سجده کرد بر پشت دست خود سجده مى کند، بنابراین، پشت دست، آخرین چیزى است که مى توان بر آن سجده کرد.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.